Soms teveel

Foto door Ricardo Esquivel op Pexels.com


Ik heb besloten dat het een grotere kunst is te accepteren hoe je in elkaar zit dan te proberen te veranderen in wat je niet bent.

Soms speelt er zoveel, dat het teveel wordt. In mijn hoofd ontstaat er een chaos waarin ik moet ruimen om orde te scheppen.
Mijn vraag is dan hoe groot de bende moet zijn voordat je begint met puinruimen.

Alsof je wordt getest wat je aankan, geestelijk en fysiek. Als ik me druk maak of als ik gevloerd ben door hoofdpijn of gebrek heb aan energie, dan voel ik me daar rot over. Het zou fijn zijn om daarvan geen last te hebben.
In alle omstandigheden blijven doorgaan is bij mij een minder sterk ontwikkelde eigenschap.
Ga ik dat nog ontwikkelen? Nee. Ik heb besloten dat het een grotere kunst is te accepteren hoe je in elkaar zit dan te proberen te veranderen in wat je niet bent.
Dat hoofd, of liever, je brein; is een fascinerend onderdeel van wie je bent. Wat zich daar toch allemaal afspeelt. De geautomatiseerde handelingen die je dagelijks uitvoert zijn ontelbaar, je doet ze onopgemerkt achter elkaar. Je bedenksels of ideeën bepalen je stemming en de aanleiding tot die gedachten komen van alle kanten, impulsen genoeg.
Neem je rust, zoek ontspanning, ga wandelen, ga zingen, maak je hoofd leeg. Goed voor lijf en leden. Je weet het en toch ga je er soms aan voorbij. Wonderlijk vind ik het als er de volgende dag geen spoor meer te vinden is van vermoeidheid of donkere gedachten. Wat doen die hersenen toch met ons?
Een coach zei ooit tegen mij: ‘Jij bent niet je gedachten’. Dat vond ik vreemd, het ontstond toch in mijn hoofd vanwege een bepaalde situatie? Geldt dat ook wanneer je alles heel zonnig ziet of gaat die regel alleen op in een negatief scenario? Mijn gedachten zijn van mij. In vrolijkheid en in somberte. Als het nodig is, pak ik me bij de lurven en vertel mezelf verder te gaan.
Als het mij soms teveel is, heb ik gelukkig altijd nog het papier, het beeldscherm, de pen of het toetsenbord. Mijn uitlaatklep om te ordenen en mijn hoofd leeg te maken. Het helpt mij altijd.
Weet je wat ook helpt? Schrijven aan je publiek. Dat is mij nooit teveel.
Dank je wel dat jullie mij lezen.

Liever luisteren?

Door mirjammijmert

Informatie over de auteur kan je vinden op Over Mirjam (mijmert). Volgen? Klik op de knop. Werk in opdracht? Graag! Mail me met jouw vraag op contact@mirjammijmert.com Veel plezier met het lezen van mijn mijmeringen en gedichten. (Op alle publicaties van Mirjam mijmert rust auteursrecht. Kopiëren alleen toegestaan nadat via Mirjam mijmert hiervoor toestemming is verleend).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: