Yuletide

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com


Als het je gegeven is om in gezamenlijkheid met eten en drinken te vieren dat de korte dagen en de donkere periode achter je liggen, dan doe ik graag mee.

Kerstmis is niet echt per se mijn favoriete tijd van het jaar. Teveel verplichtingen en te commercieel.
Bovendien heb ik niks met enig geloof, de geboorte van Jezus wordt door miljoenen maar altijd bewust, zonder mij gevierd.

Yuletide (Verenigd Koninkrijk) en God Jul (Zweden) refereert aan een feestperiode van ongeveer twaalf dagen gevierd door heidenen in Scandinavische en Germaanse landen zo rond 900 na de start van onze jaartelling. Vaak valt het samen met de zonnewende, het moment dat de dagen langzaam maar zeker weer langer worden. Pas veel later is het religieuze element eraan toegevoegd. Dit is, na speurwerk op internet, mijn interpretatie.

Als het je gegeven is om in gezamenlijkheid met eten en drinken te vieren dat de korte dagen en de donkere periode achter je liggen, dan doe ik graag mee. Ook met de gewoonte om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Uiteindelijk wordt de wereld er alleen maar beter van als we lief zijn voor elkaar. Laat die cadeaus maar achterwege.
Dus vanaf nu vier ik kerst als het feest van het licht. Past ook goed bij mijn heidense aard.

Dit keer geen terugblik en geen kritische noot. Wel een zin uit het nummer Christmas is a feeling. Woorden die mij in ieder geval altijd weer raken.
‘…But if Christmas is a feeling, bringing such good cheer, then why, oh why don’t you and I try to make it last all year….’

Veel voorspoed in goede gezondheid gewenst. Tot volgend jaar.

Liefs,
Mirjam ♥

Liever luisteren?

Spotify Logo PNG Transparent Spotify Logo.PNG Images ...
Dat kan vanaf nu ook op Spotify en Anchor Anchor - YouTubehttps://anchor.fm/mirjam-mijmert

Door mirjammijmert

Informatie over de auteur kan je vinden op Over Mirjam (mijmert). Volgen? Klik op de knop. Werk in opdracht? Graag! Mail me met jouw vraag op contact@mirjammijmert.com Veel plezier met het lezen van mijn mijmeringen en gedichten. (Op alle publicaties van Mirjam mijmert rust auteursrecht. Kopiëren alleen toegestaan nadat via Mirjam mijmert hiervoor toestemming is verleend).

3 reacties

  1. Mooi kerstverhaal en wens jullie gezellige dagen toe en hopelijk zien we elkaar met Oud & Nieuw xVerzonden vanaf mijn Galaxy

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: