Op weg

Soms vind ik alles teveel. Herkent u dat? Als progressie uitblijft of als het even (of langdurig) tegenzit. Wanneer je de energie mist of de motivatie ontbreekt. Omdat je je afvraagt waarom je iets doet en met welk doel. Wat eerst zo leuk leek, kan een ballast worden.
Als mij dat overkomt dan voel ik me ook meteen zo’n outcast. Een eenling in een drukke wereld met veel geluid en handelingen. Je bent er maar maakt er geen onderdeel van uit.
Je handelt zonder te voelen, en je geest (of je ziel) lijkt zich op een ander niveau te bevinden. Ergens waar je zelf al moeilijk bij kan komen. Omgekeerd ben jij voor anderen nauwelijks benaderbaar.
De schommelingen tussen blijdschap en mistroostigheid kosten best veel energie. Zullen we het idee dat dingen anders lopen dan van tevoren verwacht of bedacht, nu eens accepteren? En dat dit in positieve of negatieve zin invloed heeft op hoe wij ons voelen? Ook jouw stemming of gedrag kan uit- of doorwerken op een ander. Het leven is meer dan alleen maar leuk, oppervlakkig of diepzinnig.
Waren we maar altijd in balans en sterk. Maar we hebben een streven naar beter en meer. Met deze (innerlijke) druk, te zorgen dat je tenminste trots kunt zijn op jezelf, leg je een omhooggaande wandeling af op weg naar de top van je kunnen. Ongeacht hoe lang je erover doet – stijl omhoog of via een makkelijker maar langer pad – op enig moment voel je de vermoeidheid. Pas wanneer je een plateau of hoogteniveau bereikt waarop je kunt stilstaan en uitrusten, kan je genieten van de prestatie die is geleverd en ben je voor even zorgeloos. Sommigen zullen onderweg afhaken en langdurig stilstaan, om welke reden dan ook. Anderen zullen verder klimmen. Af en toe lijkt het zwaarder en vermoeiender te worden, zeker naarmate de wandeling voortduurt.
Op mijn glooiende, omhoog cirkelende en van vele impressies voorziene, lange pad heb ik me onderweg aangesloten bij en losgemaakt van anderen. Doelen en interesses veranderen nu eenmaal.
Onderweg, terugkijkend op en vooruitkijkend naar, tekenen zich de contouren af van de mogelijke beslissing die je gaat nemen. Het levert input waarmee je verder kunt.
Zolang je gaande bent, bestaat de mogelijkheid dat alles wat teveel lijkt, opgelost kan worden.
Gelukkig ben ik nog steeds op weg.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door mirjammijmert

Informatie over de auteur kan je vinden op Over Mirjam (mijmert). Volgen? Klik op de knop. Werk in opdracht? Graag! Mail me met jouw vraag op contact@mirjammijmert.com Veel plezier met het lezen van mijn mijmeringen en gedichten. (Op alle publicaties van Mirjam mijmert rust auteursrecht. Kopiëren alleen toegestaan nadat via Mirjam mijmert hiervoor toestemming is verleend).

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: