Plant jouw woord

Namens het Cultuurgebouw werd ik als Polderdichter gevraagd mee te doen aan het groenste festival van Nederland: het Groene Loper Festival – voor iedereen die wil ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is!
De Bibliotheek Haarlemmermeer (onderdeel van het Cultuurgebouw) organiseerde ‘Plant jouw Woord’ op het festivalterrein. Je schrijft een woord op een krijtbordje, plant die in een bloempotje en de Polderdichter typt ter plekke een gedicht op gerecycled papier. Wat was het leuk om te doen! Vriendelijke, enthousiaste bezoekers bezorgden mij een succesvolle middag: vierentwintig gedichten bedacht en getypt in twee uur tijd! Hieronder drie daarvan.

 

 

Verbinding

Zie de mensen
Om ons heen
We zijn met z’n allen bij elkaar.
Misschien met hetzelfde doel
Of juist om je ervan te overtuigen
Dat je hiermee zoveel goed doet.
Zoek de verbinding
Vind elkaar
We doen het tenslotte samen!

 

Helder

Zoals het licht kan zijn
Of in gedachten
Helder zoals in schoon
Of zonder roetstofdeeltjes
Helder is prachtig,
Helder, ook in gehoor.
Helder; we gaan ervoor.

 

Ontdek

Ontdek, want er is nog
Zoveel te ontdekken
Er valt nog zoveel te beleven
En te doen.
Ontdek nieuwe wegen
En andere manieren.
Ontdek; en blijf jezelf plezieren.

Door mirjammijmert

Informatie over de auteur kan je vinden op Over Mirjam (mijmert). Volgen? Klik op de knop. Werk in opdracht? Graag! Mail me met jouw vraag op contact@mirjammijmert.com Veel plezier met het lezen van mijn mijmeringen en gedichten. (Op alle publicaties van Mirjam mijmert rust auteursrecht. Kopiëren alleen toegestaan nadat via Mirjam mijmert hiervoor toestemming is verleend).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: