Vrouw = hond

Als we het dan toch over gedrag hebben waarvan iedere vrouw walgt, waarom blijft het idiote taalgebruik in songteksten dan zo onderbelicht? Als je het maar vaak genoeg hoort, zou je kunnen denken dat het normaal is. De kracht van de boodschap zit ‘m in de herhaling, toch?
Ik heb het expliciet over het veelgebruikte ‘ik en mijn bitch’ en alle varianten daarop.
Een bitch is een teef. Een vrouwtjeshond.

Waarom mag dit? Omdat het populair is? Iets wordt dat pas als daaraan aandacht wordt besteed.

Ik vind het aanmatigend, grof, beledigend en disrespectvol.
Dus nu de hele wereld op zijn kop staat omdat steeds duidelijker wordt hoeveel misbruik van vrouwen plaatsvindt, had ik verwacht dat de kritische media dit ook zou meenemen. Want al het wangedrag begint ergens. En juist het gesproken of geschreven woord is daartoe vaak de aanleiding.

Vrouw = hond.

Vertel eens, fijne tekstschrijvers, is dit nodig? Is dit gebruikelijke taal in jullie scene? Bedenk dan wat daarvan de invloed is op fans of volgers en vraag je af wat dit doet met de andere helft van de wereldbevolking.
En waarom dames en heren deejays, blijven jullie zo stil hierover? Juist jullie bevinden je in een positie om hiervan iets te vinden. Of zijn jullie er alleen maar voor flauwekulpraatjes en staat in je taakomschrijving dat je je dient te distantiëren van maatschappelijk kritische meningen? Nee toch?

Vrouw = hond.

Tot slot zijn er natuurlijk de luisteraars. De volksstammen die deze teksten uit hun hoofd hebben geleerd. Voor wie dit gangbaar taalgebruik is geworden en niet lijken te beseffen wat er eigenlijk wordt gezegd. Hen roep ik op om hierover na te denken. Hiertegen te ageren.

Vrouw = hond.

Ik vind het idioot, aanmatigend, grof, beledigend en disrespectvol. Idioot, aanmatigend, grof, beledigend en disrespectvol. Idioot, aanmatigend, grof, beledigend en disrespectvol. Idioot, aanmatigend, grof, beledigend en disrespectvol.
Idioot, aanmatigend, grof, beledigend en disrespectvol.

De kracht van deze boodschap kan wat mij betreft niet vaak genoeg herhaald worden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Door mirjammijmert

Informatie over de auteur kan je vinden op Over Mirjam (mijmert). Volgen? Klik op de knop. Werk in opdracht? Graag! Mail me met jouw vraag op contact@mirjammijmert.com Veel plezier met het lezen van mijn mijmeringen en gedichten. (Op alle publicaties van Mirjam mijmert rust auteursrecht. Kopiëren alleen toegestaan nadat via Mirjam mijmert hiervoor toestemming is verleend).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: