Over Mirjam (mijmert)

Als dochter van een verhalen vertellende ondernemer die getrouwd was met mijn lieve moeder, ben ik als geboren Amsterdamse opgegroeid in bloemendorp Aalsmeer. Ook ben ik de zus van mijn grote broer en geliefde van mijn liefde. Lezen en schrijven zat al vroeg in mijn bloed. Het schrijven van gedichten is iets van de laatste jaren, een manier om iets met mijn ‘volle’ hoofd te doen: een gesprek, een gebeurtenis, een ingeving, woorden, zinnen. Ze vormen in mijn hoofd een gedicht. En dat schrijf ik op. 

Meerdere kanten

Net als veel mensen heb ik meerdere kanten; werk, zingen en dan dit: Mirjam mijmert. Dichten is voor mij meer geworden dan een hobby. Het is mijn creatieve kant die ik wil delen. Zo divers en verrassend als het leven zelf zijn mijn mijmeringen.

Polderdichter

En, het slaat aan! Door zowel vakjury als het publiek ben ik, voor een periode van twee jaar, in 2018 gekozen tot de eerste Polderdichter van de Haarlemmermeer. Een eervol ambt! Met de geschiedenis komt de vooruitgang. Als je weet waaruit iets is ontstaan, dan komt het begrip, zie je de schoonheid ervan. Als Polderdichter bekijk ik de Haarlemmermeer door heel andere ogen; een mix van leerzaam, serieus en vooral ongekend leuk. Ik ben er trots op dat de gemeente Haarlemmermeer eindelijk zijn dichter heeft en na deze twee jaar, zal er een hele bundel zijn ontstaan, vol ‘poldergedichten’.

Volgen?

Ben je benieuwd naar nieuw ‘werk’ van mijn hand en vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Klik dan rechtsonder op de knop ‘volgen’. Ik zou het geweldig vinden en je bent van harte welkom.

Werk in opdracht

Wist je dat er mogelijkheden zijn voor een gedicht of tekst voor jou of jouw organisatie? Ik werk ook in opdracht en kan jouw wensen vatten in een gedicht, speciaal geschreven voor een geliefde, een evenement of je organisatie. Mail me gerust met jouw vraag op mirjamnoach@gmail.com.

Veel plezier met het lezen van mijn mijmeringen. En wie weet tot ziens.

Mirjam Noach

(Op alle publicaties van Mirjam mijmert rust auteursrecht. Kopiëren alleen toegestaan nadat via Mirjam mijmert hiervoor toestemming is verleend).